Energiatudatos épületfelújítás

 Szeretné fűtés számláját jelentősen csökkenteni, lakását komfortosabbá tenni? MI MEGMONDJUK HOGY TUDJA EZT MEGVALÓSÍTANI.

KORSZERŰSÍTSE ENERGIAPAZARLÓ HÁZÁT, A MI SEGÍTSÉGÜNKKEL!

 

Mi a felújítás menete?

Első lépésként a helyszíni felmérés alapján elkészítünk egy energetikai számítást, amelyből megismerhető az épület energiafogyasztása és az egyes szerkezeteken fellépő energiaveszteség mértéke. Az eredmény alapján javaslatot teszünk a felújításra, amely a leggyorsabb megtérülés mellett a legnagyobb energia megtakarítást eredményezi.

 

Miért előnyös, ha minket választ?

Mert mi nem csak anyagi lehetőségéhez igazodó felújításra teszünk javaslatot, de vállaljuk a felújítás műszaki ellenőrzését, vagy teljes lebonyolítását, ezzel segítve Önt, hogy a felújítás I. osztályú minőségben készüljön el. A műszaki ellenőrzés és beruházás lebonyolítás részleteiről a Beruházás szervezés, Műszaki ellenőrzés fejezetben tudhat meg többet.

 

Miért érdemes minél előbb felújítani a magas energiafelhasználású épületeket?

Minél rosszabb egy adott épület energetikai minősége, annál magasabb a fűtés költsége. Célszerű minél előbb csökkenteni az épületek hegyományos energiafelhasználását, teljesen, vagy részben a megújuló és környezeti energiák felé kell fordulni.
Érdemes lehet „energiafaló” házainkat még hitelből is minél előbb hatékony energia felhasználásúvá tenni, mert a megtakarítás sok esetben teljesen fedezheti a kölcsön törlesztő részletének nagy részét. Egyidejűleg az épület energetikai minőségi besorolása is jelentősen javul, ami az ingatlanpiacon értéknövekedést jelent.

 

Melyek az energia megtakarítás szempontjából leghatékonyabb felújítási területek?

 • Egy alaposan hőszigetelt épületburok kialakítása a teljes fűtött teret határoló felületen (egy méretezett vastagságú hőszigetelő réteg beépítése a határoló falakon, pince–és padlásfödémeken, ferde tető felületeken, talajon fekvő padlón, stb.).

 • Korszerű, háromrétegű üvegezésű, műanyag, vagy fa nyílászárók beépítése.

 • Jó hatásfokú fűtési és meleg víz ellátó rendszer kialakítása (megújuló, illetve környezeti energiák felhasználásával).

 

mire kell figyelni az építtetőknek ha homlokzat hőszigetelést terveznek?

2017 január 1-től kötelező kiviteli tervet készíteni olyan építési tevékenység esetén, amely az építmény tűzvédelmi jellemzőit megváltoztatja. Ez a homlokzat hőszigetelésének tipikus esete. Abban az eseteben, amikor kötelező kiviteli terv készítése, az építési munkáról e-építési naplót is vezetni kell. Ennek elmulasztása építésfelügyeleti bírságot von maga után.

Ha további információra van szüksége: Keressen minket és kérjen tájékoztatást!

 

Tippek a fűtésszámla csökkentéséhez (ha nincs lehetőség a felújításra):

 • Egy fokkal alacsonyabb helyiség hőmérséklet kb. 6 % energia-és költségcsökkenést eredményez. Figyeljen a helységek megfelelő hőmérsékletére (nappali szoba 20-22 fok, hálószoba 17-18 fok).

 • Éjszakára és hosszabb távollét esetén csökkentse a helységhőmérsékletet 16-18 fokra.

 • Eressze le a redőnyöket, húzza el a függönyöket, ezzel további kb. 10 % energiát lehet megtakarítani.

 • A fűtőtesteket ne takarja el bútorokkal, függönyökkel, ne terítsen rájuk ruhát száradni.

 • A termosztatikus szelepeket ne takarja le, mert ez befolyásolja a helyes működésüket.

 • Ellenőriztesse szakemberrel rendszeresen fűtőberendezését és a fűtési rendszert.

 • Szellőztessen lekapcsolt fűtés mellett rövid ideig, intenzíven, így kevesebb meleg távozik és a falak nem hűlnek ki. Kerülje a fűtési idényben a billenőre nyitott ablak melletti szellőztetést.

 • Minél hidegebb van kint, annál rövidebb ideig szellőztessen.

 • A fürdő és konyha helységeket közvetlenül fürdés és főzés után szellőztesse.

 • A rosszul záró ablakok, külső ajtó légzárását utólagos tömítés beépítésével lehet javítani.

Hírek

2018. április 09.
Az 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet 2018. március 13-i hatállyaltöbb ponton is módosult . Megszűnt a határol... - tovább
2018. január 01.
2018 január 1-től kell alkalmazni a 7/2006 (V.24.) TNM rendeletet 5. melléklete szerinti szigorított ért... - tovább